Цена со 5% ДДВ.
Внесете ја својата е-пошта и ќе Ви пратиме порака кога продуктот ќе биде достапен на залиха.
Бесплатна достава над 950 ден.
Комбинирајте ги паметно вашите нарачки!
Време на испорака: 1-2 работни дена
Органската хељда е зрно без глутен и истата е добар извор на растителни влакна, богата е со минерали и разни растителни соединенија, особено рутин. Како резултат на тоа, конзумирањето на хељда може да се поврзе со неколку здравствени придобивки, вклучително и подобрување на контролата на шеќерот во крвта и здравјето на срцето. Хељдата има јаткаст вкус и мека текстура при готвење.
Органската хељда е:
- Без глутен
- Лесно се подготвува
- Со пријатен вкус
- Од органско земјоделство
Начин на употреба: Хељдата можете претходно да ја натопите во сад на 6 часа и потоа да ја исплакнете. Друга опција е добро да ја исплакнете во вода и да ставите 1 ½ чаша вода да зоврие во мал сад за готвење. Додадете 1 чаша хељда, потоа намалете ја топлината, покријте и варете ја хељдата додека не омекне, 10-15 минути (ако хељдата е претходно натопена, ќе бидат потребни 3-5 минути да се готви). Можете да ја користите како основа за салата, при појадок или да ја измешате со зеленчук и грав.
Состав: Хељда*.
*органски сертифицирана состојка
Складирање: Да се чува на суво и ладно место.
Потекло: Полска.
Хранливи вредности на 100 g:
Енергија: 1646 kJ/389 kcal
Масти: 3,4 g
од кои заситени: 0,7 g
Јаглехидрати: 72 g
од кои шеќери: 0 g
Растителни влакна: 10 g
Протеини: 13 g
Сол: 0 g
Ви благодариме за споделеното мислење и за вашата доверба!
Оставете коментар